Projekt

Skrevet af
Sandmosegård – Grøntsagsproduktion

I direkte nærhed af Centret ligger Sandmosegård; en gammel gård, der restaureres i 2024, og hvor vi etablerer en større grøntsagsproduktion.

I foråret 2024 genetablerer vi et polytunnel drivhus fra et tidligere/nedlagt gartneri.

For at forlænge vækstsæsonen opfører vi et nulenergi-forspiringshus ved hjælp af principperne for jord-til-luft varmeoverførsel (GAHT).

I den nærmeste fremtid er det vores hensigt at etablere en lille skovhave i den nærliggende skov. En skov, der huser potentiale for skovopdrættede grise.

SoilValues x Hedeskov

I forbindelse med etableringen af grøntsagsproduktionen på Sandmosegård er Hedeskov blevet en del af EU-projektet SoilValues. Et projekt, der undersøger det økonomiske perspektiv for landmænd i flere europæiske lande, der arbejder med jordvenlige landbrugspraksisser.

En af udfordringerne ved at arbejde med regenerativt landbrug er det økonomiske perspektiv. I øjeblikket er det ikke økonomisk bæredygtigt for landmænd at vælge regenerativt landbrug frem for konventionelt landbrug. Dette er et stort problem i en verden, hvor konventionelt landbrug er en af de største klimasyndere. Dette skal ændres, hvilket er en af ​​grundene til, at vi etablerer en gård, der producerer grøntsager og afgrøder ved hjælp af regenerative principper. Mens vi gør det, vil vi undersøge og afprøve forskellige forretningsmodeller med henblik på at finde den, som gør det rentabelt for en landmand at ændre dyrkningsmetoder.

 

I den nærmeste fremtid vil vi tilknytte landmænd til at hjælpe med at etablere og forvalte gården.