Nyhed

29. November 2022
Skrevet af Sofie Søndergaard Aaagaard
Vært for “Biomasse i Byggeri”

Den 29. november var vi vært for et spændende, udbytterigt event arrangeret i samarbejde med Business Djursland.

Rammerne indbød ikke umiddelbart til mødeafholdelse, men eftersom temaet var biobaserede byggematerialer og hvordan vi bør bygge og renovere nu og for eftertiden, sikrede rammerne blot en form for autenticitet i bedste byggeplads stil.

 

Foto: Haakon Rønnow Petersen

35 håndværkere, arkitekter, bygherrer, entreprenører, ingeniører, journalister og undervisere deltog i eventet med indlæg fra:

Stine Lønbro Bertelsen fra Teknologisk Institut og Build-in-Wood som talte om fordele og udfordringer med at bruge træ til konstruktion af høje bygninger.

Lars Keller fra EcoCocon Danmark som fortalte om halm og andre afgrøder, der med fordel kan anvendes i byggeriet og Carsten Corneliussen fra Michael & Hussnedkeren A/S, der fortalte om sine erfaringer med at opføre et halmhus.

Eventet sluttede med en panelsnak bestående af Carsten Kaldal fra Woodconstruction A/S, Bodil Engberg Pallesen fra Teknologisk Institut og Sofie fra Hedeskov, som drøftede hvilke muligheder og udfordringer, de ser i at udbrede biomasse i byggeriet – både til nybyggeri og renoveringer/restaureringer, som den vi i Hedeskov er i gang med.

Foto: Haakon Rønnow Petersen